Mednarodno nagrajeni arhitekturni biro GAO arhitekti je leta 1999 s sedežem v Ljubljani ustanovila Petra Zakrajšek, ki vse do danes ostaja njegova direktorica in vodilna arhitektka.

Oblikovanje interiera je ljubezen – ljubezen do lepih stvari, lepo osvetljenih prostorov, dišečih domov in v čudovito glasbo odetih dvoran. Je tudi spoštovanje do ljudi, ki prostore uporabljajo in v njih živijo.  

Naše poslanstvo je z oblikovanjem ustvariti svojevrstno zgodbo o prostoru, mu vdahniti značaj in poiskati tisto rdečo nit, ki stanovanje preobrazi v toplo zavetje, poslovni prostor v osebno identiteto podjetja ali plesno dvorano v drugi dom. 

Naša prepoznavnost je odprtost za različne načine življenja in dojemanja funkcije ter estetike prostorov. Vsak projekt nam prinaša samosvoje izzive, ki nam skozi oči naročnika ter naše profesionalno znanje in izkušnje vselej utirajo nove poti in pristope oblikovanja svetlobe, pohištva, barv, tekstur, materialov in nepogrešljive likovne podobe prostorov, izvedba vsakega projekta pa temelji na iskrenosti, zaupanju in poglobljenem odnosu z naročnikom.

Ekipa

23031326_1849290058418040_6308262615188098651_n.jpg

PETRA ZAKRAJŠEK

u.d.i.a.

Direktorica in vodilna arhitektka

Iskalka resnice, ljubezni in ravnovesja, ki po svetu stopa v visokih petah. Ljubi ljudi, morje, Ljubljano, Golovec, vonj po dežju na tržnici, češnje, predvsem pa umetnost v vseh izrazih in oblikah.
.
.

Urška.jpg

URŠKA LEBAN

absolventka arhitekture

Arhitektka

Primorka, ki ne pije kave. Nočna ptica s pomočjo zelenega čaja. Navdušenka nad svetovnimi prestolnicami, ki nazadnje vselej zaide nekam med Zmajski most in Stari trg.

Tjaša.jpg

TJAŠA NAJVIRT

m.i.a.

Arhitektka

Predana družini in domu, ki diši po svežem cvetju. Levinja, ki veliko govori in rada misli, da ima vedno prav. Gorenjka, ki na poti v Ljubljano nažiga glasbo in si prepeva povsem napačno besedilo.
.

Katarinax.jpg

katarina mravlja

u.d.i.a.

Arhitektka, zunanja sodelavka

Arhitektka, ki v prostoru najprej opazi rože. Najsrečnejša v naravi – sploh na kolesu, v toplih krajih ali hribih. Plesalka kubanske salse, saj ji je linijska preveč dvodimenzionalna.

Sara.jpg

SARA HOČEVAR

m.i.a.

Arhitektka

Plesalka, ki zvesto sledi vsem koncertom starih legend rocka. Očarana nad odkrivanjem in razumevanjem zavestnega gibanja in delovanja telesa. Kreativna kuharica, ki uživa v raziskovanju prepletanja okusov zdrave hrane.

Karmen.jpg

karmen slapar

m.i.a.

Arhitektka, zunanja sodelavka

Ponosna Kamničanka, navdušena nad lepotami narave. Ljubiteljica morja in vseh njegovih odtenkov. Če bi se lahko teleportirala kamorkoli na svetu, bi bila trenutno na grškem otoku Lefkas.