LOKAL LANDERIK

Arhitektura in notranje oblikovanje: Gao arhitekti (Petra Zakrajšek, Tjaša Najvirt, Urška Leban)
Kvadratura prostora: 126 m2
Leto izvedbe: 2019

Oblikovanje znamke in grafična podoba: Klun komunikacije 
Mizarska dela: Mizarstvo Dermastja
Izdelava šefove mize in namizne dekoracije: Formawood 
Izdelava unikatne luči: Studio Drevo 
Izdelava unikatne keramike: Hana Karim 
Fotografije: Miran Kambič


Pri oblikovanju interiera novega lokala Landerik smo izhajali iz funkcije in potenciala danega prostora, njegovih prostorskih parametrov ter vizije naročnika in znamke Landerik.  
Ozek in dolg prostor z oboki in visokimi stropovi smo estetsko poudarili v njegovi lepoti in pridihu časa, v katerem je stavba nastala. Oboke smo nežno osvetlili, njihovo mehkobo pa nadgradili z okroglimi ogledali v rjavih tonih, ki prostor tudi vizualno razširijo. Nežne bele luči delujejo lebdeče in s stopnjevanjem v globino nežno vabijo v osrčje lokala, opečnato oranžne klopi pa se raztezajo po celotni dolžini prostora ter gostom lokala nudijo udobno in prijetno zavetje. 
Šefova miza, dvignjen pult iz hladno valjane pločevine in luč iz naplavin kot anorganski butični kosi v interier vnesejo pestrost in raznolikost, vizualno grafično podobo pa zaokrožijo grafično oblikovane tapete ter jedilni listi, namizna dekoracija ter butično oblikovana keramika.